ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

  • telegram
  • instagram

عضویت در خبرنامه

از تور ها و آخرین آفرهای آرشا گشت مطلع شوید

چگونه ویزای آلمان بگیریم

چگونه ویزای آلمان بگیریم

آلمان یکی از زیباترین کشورهای اروپایی عضو پیمان شینگن است که گردشگران پیش از سفر به آنجا نیازمند دریافت ویزا از سفارت این کشور در مبدا هستند.

آلمان علاوه بر حوزه های صنعت و اقتصاد به دلیل برخورداری از جاذبه‌های متنوع از هنری طبیعی و … در زمینه جذب گردشگر نیز بسیار موفق است. از این رو گردشگران برای سفر به آلمان نیازمند دریافت ویزای توریستی آلمان هستند. این ویزا لازمه حضور به مدت معینی در این کشور است و عموماً به صورت سه ماهه صادر می‌شود. به عبارت دیگر، فرد اجازه حضور به مدت طولانی‌تری در خاک این کشور را ندارد.

انواع ویزای آلمان

 

از آنجایی که آلمان یکی از کشورهای عضو شینگن است، کلیه افرادی که قصد اقامت در خاک آلمان را تا مدت ۳ ماه به دلایل مختلف مانند دیدار بستگان، تجاری، گردشگری، رانندگان کامیون یا اتوبوس، بازدید از نمایشگاه، خرید خودرو، ورزشی، فرهنگی، ترانزیت، روادید سفر گروهی، پژوهشگران، روزنامه نگاران، شاغلان در صنعت دریایی، روادید درمانی پزشکی، دانشجویان با گواهی از مرکز تبادلات بین المللی متخصصین (ZAV) برای کار در تعطیلات و نیز روادید برای همسران خارجی اتباع آلمانی و بستگان اتباع غیر آلمانی حوزه اتحادیه اروپا را دارند، باید از طریقسفارت با ارائه مدارک درخواستی و طی مراحل اقدام به دریافت ویزا کنند. البته علاوه بر ویزای توریستی انواع دیگری از ویزا بسته به هدف سفر (ویزای کار، ویزای تحصیلی و ویزای سرمایه‌گذاری) وجود دارند.

مدارک لازم برای صدور ویزا

 

۱. شناسنامه ایرانی

۲. گذرنامه: گذرنامه‌ی شما باید حتما اعتباری بیشتر از ۶ ماه از تاریخ پایانی اعتبار ویزای درخواستی باشد. برای تهیه کپی از صفحاتی که مهر ویزا در آن خورده است و صفحات اول تا پنجم تهیه نمایید.

۳. سه قطعه عکس رنگی

اگر نام همراهان در پاسپورت درخواست کننده‌ی ویزا درج شده باشد، وجود دو قطعه عکس رنگی از هر یک از آن ها در مدارک الزامی است.

عکس‌ها همگی باید این شرایط را داشته باشند: عکس رنگی، زمینه سفید، تمام‌رخ در ابعاد ۴*۶، کمتر از سه ماه پیش گرفته شده و کاملاً با ظاهر فعلی صاحب عکس هم‌خوانی داشته باشد.

طبق مقررات شنگن، عکس شما بر روی برچسب ویزا چاپ خواهد شد.

۴. دعوت‌نامه: دعوت‌نامه باید از طریق فردی که شما را می‌شناسد و مقیم آلمان باشد برای شما ارسال شود. در صورت نداشتن دعوت‌نامه برگه‌ای که تاکید می‌کند شما برای تمام مدت اقامت در آلمان هتل رزرو کرده‌اید یا سند مالکیت، قبض مالیات ملکی یا قبض عوارض سکونت که نشان از این باشد که شما در آلمان صاحب مسکن هستید.

۵. اجازه کتبی و رسمی والدین یا قیم قانونی مختص کودکانی که تنها یا به همراه شخص ثالثی سفر می‌کنند.

۶. اسناد رسمی شغلی و منابع مالی

دقت کنید که قصد سفر و مدت آن باید با سطح امکانات مالی تناسب داشته باشد. این معیار بر اساس حداقل حقوق روزانه ضرب در تعداد روزهای اقامت محاسبه می‌شود.

برای صاحبان صنوف، تجار، صاحبان صنایع: سند قانونی ثبت مؤسسه، صورت‌حساب بانکی (مشروح عملیات بانکی ماه آخر) یا دفترچه حساب پس‌انداز با تاریخ گشایش حساب

برای حقوق بگیران: گواهی اشتغال به کار (تاریخ دقیق شروع به کار و مدت مرخصی)‌، فیش حقوق ماه قبل و صورت‌حساب بانکی (مشروح عملیات بانکی ماه آخر) یا دفترچه حساب پس‌انداز با تاریخ گشایش حساب

برای کارکنان مستقل و مشاغل آزاد: کارت صنفی، ‌صورت‌حساب بانکی (مشروح عملیات ماه آخر) یا دفترچه حساب پس‌انداز با تاریخ گشایش حساب

برای اشخاص تحت تکفل (زنان خانه‌دار یا فرزندان): گواهی کار، صورت‌حساب بانکی (مشروح عملیات بانکی ماه آخر) یا دفترچه حساب پس‌انداز متکفل (شوهر، پدر) با تاریخ گشایش حساب

دقت فرمایید پرینت حساب بانکی باید بر روی سربرگ انگلیسی و مهر شده به سفارت مربوطه ارائه شود.

۷. گواهی اشتغال به تحصیل مختص دانش‌آموزان دبستانی، دبیرستانی و دانشجویان.

۸. بیمه مسافرت فردی یا جمعی برای متقاضیان روادید الزامی است. این بیمه موارد زیر را تحت پوشش خود قرار می‌دهد:

هزینه‌های احتمالی بازگشت به میهن تحت مراقبت‌های پزشکی، هزینه‌های احتمالی نیاز به درمان و یا هزینه‌های بیمارستانی اضطراری.

این بیمه همچنین باید تا پایان اقامت شما در تمام کشور های منطقه شینگن معتبر باشد. شرکت بیمه‌گذار باید نماینده‌ای معتبر در کشور آلمان داشته باشد. حداقل پوشش بیمه برای هر شخص مبلغ ۳۰ هزار یورو است.

۹. بلیط هواپیما یا رزرواسیون قطعی رفت و برگشت به مقصد آلمان

۱۰. فاکتور پرداخت‌شده‌ی هتل برای کل مدت اقامت در صورت لزوم

نکته مهم مطابق آئین نامه روادید، در موارد ذیل امکان پذیرش درخواست روادید وجود ندارد:

۱. درخواست بیش از ۳ ماه قبل از سفر پذیرفته نمی شود. ولی می‌توانید پیش از این ۳ ماه درخواست وقت خود را در سایت ثبت کنید.

۲. فرم درخواست تکمیل و یا امضاء نشده باشد

۳. متقاضی گذرنامه معتبر با مشخصات ذیل ارائه ننموده باشد:

دارای حداقل ۳ ماه اعتبار پس از بازگشت از سفر پیش‌بینی شده

دارای حداقل ۲ صفحه خالی

طی ۱۰ سال گذشته صادر شده باشد

۴. عکس ارائه شده از سوی متقاضی مربوط به بیش از ۱۲ ماه پیش باشد.

۵. همچنین، تأکید می‌شود که اصولاً تنها در صورت ارائه کامل و مطابق مقررات مدارک مربوط به درخواست روادید، امکان صدور روادید وجود دارد. درخواست‌های دارای نقص مدارک معمولاً رد می‌شوند.

۶. به‌تازگی سیستم جدیدی به نام ویدکس (VIDEX) جهت دریافت درخواست‌های مربوط به ویزای شنگن در دسترس متقاضیان ویزای آلمان قرار گرفته است. ویدکس به این منظور طراحی شده تا متقاضی اطلاعات خود را به کمک کامپیوتر در یک بسته‌ نرم‌افزاری ذخیره کند. برای این منظور طیف گسترده‌ایی از زبان‌ها و ازجمله زبان فارسی در آن تعبیه شده است که می‌توانید آن را انتخاب نمایید.

اگر زبان فارسی را انتخاب کنید، صفحه‌ایی که در برابرتان ظاهر می‌شود، به این زبان خواهد بود. با این وجود مشخصات و اطلاعات خود را می‌توانید به آلمانی یا انگلیسی در قسمت‌های مربوطه وارد کنید. اطلاعات به صورت آنلاین قابل ارائه و ارسال نیستند، بلکه شما باید فرم مربوطه را چاپ نموده و همراه با سایر مدارک درخواستی، در زمان مصاحبه خود، به بخش ویزا تحویل دهید. حتی اگر برای پر کردن فرم درخواست‌ زبان فارسی را انتخاب کرده باشید، نسخه‌ایی را که در زمان چاپ دریافت می‌کنید، به زبان آلمانی/انگلیسی خواهد بود.

با استفاده از پرسشنامه‌ ویدکس، زمان رسیدگی به درخواست‌تان در باجه‌های ویزا به حداقل ممکن کاهش خواهد یافت. از این گذشته می‌توانید درخواستی را که با ویدکس تنظیم کرده‌اید، در کامپیوتر شخصی خود برای موارد مشابه آتی ذخیره کنید.

نحوه تعیین وقت مصاحبه

 

درخواست روادید آلمان تنها با حضور فرد متقاضی برای ارائه مدارک و انجام مصاحبه انجام می‌شود. متقاضیان می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت سفارت جمهوری فدرال آلمان در تهران، فرم تقاضای روادید را دریافت کنند. همچنین، گرفتن وقت مصاحبه به صورت تلفنی امکان‌پذیر نیست. در روز مصاحبه باید تمامی مدارک خود را به همراه فرم درخواست باید به همراه داشته باشید. البته در حال حاضر، طبق اعلام سفارت آلمان به دلیل حجم بالای تقاضا در کلیه گروه‌ها تعیین وقت سفارت زمان‌بر است. این در حالی است که بررسی مدارک و مراحل اداری نیز حداقل دو هفته زمان نیاز دارد. بنابراین، برای پیشگری از تداخل در برنامه سفر بهتر است تا حداقل ۳ ماه پیش از تاریخ سفر درخواست وقت خود را در سایت سفارت ثبت کنید.

نکته‌ها:

۱) وقت های مصاحبه ویژه با زمان انتظار کمتر، فقط در شرایط خاص انسانی و یا موارد اضطراری پزشکی – در مدت ۵ روز – امکان‌پذیر است.

۲) وقت‌های مصاحبه‌ای که تعیین شده‌اند به هیچ عنوان قابل لغو نیستند؛ پس بهتر است زمانی اقدام به گرفتن وقت درخواست روادید کنید که مطمئن هستید می توانید در آن زمان حضور پیدا کنید.

۳) در صورتی که در مدت ۵۹ ماه قبل از وقت تعیین شده، درخواست روادید شنگن کرده‌اید و طی آن اثر انگشت شما دریافت شده باشد، نیازی به حضور شخص شما جهت ارائه درخواست وجود ندارد. البته وقت سفارت باید به نام شما گرفته شود، سپس شخصی به وکالت از طرف شما می‌تواند درخواست را ارائه کند. به این منظور، شخص وکیل باید در روز ارائه درخواست، تمام مدارک مورد نیاز مانند گذرنامه و وکالتنامه‌ای به امضای شما را به همراه داشته باشد و به سفارت ارائه کند.

 

از تاریخ پانزدهم آذرماه سال ۱۳۹۵ تعیین وقت سفارت آلمان به صورت آنلاین و فقط از طریق سایت سفارت انمام می‌شود. هدف از ایجاد این سیستم تسهیل روند وقت مصاحبه برای تمامی متقاضیان ویزای شینگن در اسرع وقت بوده و در این حالت نیازی به مراجعه به دفترهای خدمات صدور ویزا وجود ندارد.

برای این کار کافی است تا به سیستم تعیین وقت آنلاین در وب‌سایت سفارت مراجعه کرده و در صورت ثبت نام صحیح در مدت ۳۰ ثانیه ایمیلی دریافت کنید که در آن تائیدیه‌ ثبت نام به همراه سایر اطلاعات روند درخواست دریافت خواهید کرد. البته در صورت وجود خطا در وارد کردن اطلاعات در این مرحله می‌توان درخواست را لغو کرد. پس از مدت ۶ هفته ایمیل دیگری از جانب سفارت ارسال خواهد شد که در آن زمان دقیق مصاحبه و حضور در سفارت تعیین شده است. همچنین، در ایمیل دوم به دیگر مواردی اشاره می‌شود، که باید در مدت هفت روز توسط متقاضی تایید شود، در غیر این صورت وقت مصاحبه لغو خواهد شد.

این سیستم جدید وقت‌دهی، ساده شدن روند وقت مصاحبه را برای تمامی درخواست کنندگان روادید شنگن به همراه دارد. درخواست متقاضی بلافاصله ثبت می‌شود و می‌توانید به هر صورت، سریع‌ترین وقت ممکن را دریافت کنید. مراجعه به شخص سوم و یا دفاتر ویزا برای دریافت وقت مصاحبه نه تنها لازم نیست، بلکه بی فایده است.

سفارت آلمان در تهران

نشانی: تهران، خیابان فردوسی، پلاک ۳۲۴

تلفن بخش روادید: ۳۹۹۹۱۴۹۹-۰۲۱ (پاسخگویی روزهای یکشنبه تا پنج‌شنبه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ ظهر)

تلفن پاسخگویی درباره مدارک لازم برای درخواست ویزا (تلفن گویا): ۳۹۹۹۱۲۱۳-۰۲۱

کدپستی: ۱۷۹-۱۱۳۶۵

صندوق پستی: ۱۷۹-۱۱۳۶۵

پست الکترونیک (ایمیل): info@teheran.diplo.de

وب‌سایت: www.teheran.diplo.de

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آدرس آرشاگشت

  •   تهران - سهروردی شمالی - خ خرمشهر - خ عشقیار -پلاک2 - واحد 5

  •     تلفن: 43415-021

  •     تلفن: 88768611-021

  •    ایمیل: info@arshagashtvisa.com

         

خبرنامه

از تور ها و آخرین آفرهای آرشا گشت مطلع شوید

© تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت نزد آرشاگشت محفوظ می باشد.